Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μπάμπης Καραθάνος…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από τον ΛΑ.Ο.Σ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και με την επιστολή αυτή θέλω να σας εξηγήσω τους λόγους που διαφώνησα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και με οδήγησαν αυτοβούλως εκτός του ΛΑ.Ο.Σ
Καταρχήν διαφωνούσα με την υπέρμετρα θετική στάση του κόμματος απέναντι στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το πρώτο μνημόνιο όπου δόθηκε η εντύπωση ότι συμπορευόμαστε στο σύνολο των επιλογών τόσο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, όσο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πιστεύω ότι η θέση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού θα έπρεπε να ήταν η υποστήριξη μεν της αναγκαίας συμφωνίας για την δανειοδότηση της χώρας αλλά η με σαφήνεια απόσταση από τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής στα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου.
Δεύτερον πιστεύω ότι ήταν μεγάλο λάθος η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα η τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ ότι αυτός επέβαλλε τη συγκεκριμένη λύση. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μείνουμε εκτός της κυβέρνησης και να σταθούμε κριτικά υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης. Αν αυτό συνέβαινε θα μας έδινε τη δυνατότητα ευέλικτων χειρισμών στις κρίσιμες ημέρες και ώρες που ακολούθησαν και δεν θα μας οδηγούσα
ν στη διάσπαση.
Η τρίτη διαφωνία μου αφορά τη στάση του κόμματος κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας του νέου μνημονίου ειδικά με το θέμα της απόσυρσης των βουλευτών. Γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία διάσπασης του κόμματος αφού δεν δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές για ψήφο κατά συνείδηση.
Οι παραπάνω διαφωνίες μου με οδήγησαν να αποχωρήσω από το ΛΑ.Ο.Σ. Συνεχίζω όμως να παραμένω πολιτικά ενεργός πολίτης. Υπό αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πιστεύω ότι ο μοναδικός αρχηγός που έχει ξεκάθαρη πρόταση για την έξοδο από την κρίση και την οριστική αποφυγή της χρεοκοπίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Γνωρίζω ότι το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θεωρώ όμως υποχρέωση μου αυτή τη δύσκολη
στιγμή να συμπαραταχθώ σε αυτή την προσπάθεια που έχει αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία για την εγκληματικότητα, την λαθρομετανάστευση την ελληνική ιθαγένεια, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης την παιδεία και την υγεία είναι πολύ κοντά και στις δικές μου θέσεις.
Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών στις επόμενες εκλογές. Θα βοηθήσω όμως από όποια θέση μου ζητήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα.
Καλώ όλους τους συναγωνιστές μου, τους φίλους που μοιραστήκαμε από κοινού και σε δύσκολες εποχές αγώνες για τον Ελληνισμό να συστρατευθούν και σε αυτή τη μάχη. Όπως πάντα. Με ψηλά το κεφάλι. Έντιμα και Ελληνικά.
Για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, για μια Ευρώπη των Ελληνικών

Με εκτίμηση και τιμή,
Χαράλαμπος Καραθάνος
Φαρμακοποιός,
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο